SNABBRIMMAD TORSK MED TOMAT
4 portioner
1 l vatten
½ dl salt
4 bitar fryst, tinad torskrygg
1 gul lök
1 msk olivolja
250 g champinjoner
250 g körsbärstomater
salt, peppar
½ dl skorpmjöl
rivet skal av 1 citron
½ dl persilja
25 g smör
Servering:
kokt potatis
citronklyftor
Sätt ugnen på 150°.
Blanda vatten och salt i en skål. Lägg i den tinade fisken och rimma minst 30 minuter. Ta upp fisken och torka av på hushållspapper. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med olja. Skär svampen i kvartar och stek den med löken tills vätskan kokat in. Halvera tomaterna och lägg ned i stekpannan och låt puttra några minuter. Salta och peppra och lägg i formen.
Rör ihop skorpmjöl, citronskal, hackad persilja och smör och bred på torskbitarna. Tillaga i ugnen 15 minuter.
Servera med kokt potatis och citronklyftor.
4 portioner
1 l vatten
½ dl salt
4 bitar fryst, tinad torskrygg
1 gul lök
1 msk olivolja
250 g champinjoner
250 g körsbärstomater
salt, peppar
½ dl skorpmjöl
rivet skal av 1 citron
½ dl persilja
25 g smör
Servering:
kokt potatis
citronklyftor
Sätt ugnen på 150°.
Blanda vatten och salt i en skål. Lägg i den tinade fisken och rimma minst 30 minuter. Ta upp fisken och torka av på hushållspapper. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med olja. Skär svampen i kvartar och stek den med löken tills vätskan kokat in. Halvera tomaterna och lägg ned i stekpannan och låt puttra några minuter. Salta och peppra och lägg i formen.
Rör ihop skorpmjöl, citronskal, hackad persilja och smör och bred på torskbitarna. Tillaga i ugnen 15 minuter.
Servera med kokt potatis och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar