DILLKRYDDADE FRIKADELLER I SENAPSSÅS
4 portioner
2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk
400 g fläskfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk hackad dill
Senapssås:
1 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 msk söt stark senap
1 msk grov fransk senap
salt, peppar
Servering:
potatis
smörfräst spetskål
Garnering:
dill
Kantskär brödskivorna och smula ned dem i en bunke. Häll på mjölk och låt dra 10 minuter. Blanda ned färs, salt, peppar och dill och arbeta ihop till en smidig färs. Forma köttbullar och lägg på en tallrik.
Senapssås:
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Sikta över mjölet och späd med mjölk, grädde och fond under omrörning. Koka 5 minuter. Smaksätt med båda senapssorterna, salt och peppar.
Lägg ned frikadellerna i den kokande såsen, några i taget, så att såsen kokar under tiden. Vänd runt dem med en slickepott och låt frikadellerna sjuda ca 5 minuter.
Servera med kokt potatis och smörfräst spetskål och garnera med dill.
4 portioner
2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk
400 g fläskfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk hackad dill
Senapssås:
1 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 msk söt stark senap
1 msk grov fransk senap
salt, peppar
Servering:
potatis
smörfräst spetskål
Garnering:
dill
Kantskär brödskivorna och smula ned dem i en bunke. Häll på mjölk och låt dra 10 minuter. Blanda ned färs, salt, peppar och dill och arbeta ihop till en smidig färs. Forma köttbullar och lägg på en tallrik.
Senapssås:
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Sikta över mjölet och späd med mjölk, grädde och fond under omrörning. Koka 5 minuter. Smaksätt med båda senapssorterna, salt och peppar.
Lägg ned frikadellerna i den kokande såsen, några i taget, så att såsen kokar under tiden. Vänd runt dem med en slickepott och låt frikadellerna sjuda ca 5 minuter.
Servera med kokt potatis och smörfräst spetskål och garnera med dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar