tisdag 8 september 2020

Dillkryddade frikadeller i senapssås

DILLKRYDDADE FRIKADELLER I SENAPSSÅS

4 portioner

2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk
400 g fläskfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk hackad dill

Senapssås:
1 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 msk söt stark senap
1 msk grov fransk senap
salt, peppar

Servering:
potatis
smörfräst spetskål

Garnering:
dill


Kantskär brödskivorna och smula ned dem i en bunke. Häll på mjölk och låt dra 10 minuter. Blanda ned färs, salt, peppar och dill och arbeta ihop till en smidig färs. Forma köttbullar och lägg på en tallrik.

Senapssås:
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Sikta över mjölet och späd med mjölk, grädde och fond under omrörning. Koka 5 minuter. Smaksätt med båda senapssorterna, salt och peppar.

Lägg ned frikadellerna i den kokande såsen, några i taget, så att såsen kokar under tiden. Vänd runt dem med en slickepott och låt frikadellerna sjuda ca 5 minuter. 

Servera med kokt potatis och smörfräst spetskål och garnera med dill.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar