STORA KÖTTBULLAR I RÖDVINSSÅS
MED BACON OCH SVAMP
4 portioner
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
300 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
2 msk hackad färsk timjan
smör
Rödvinssås:
1 pkt bacon, 140 g
2 schalottenlökar
250 g skogschampinjoner
smör
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk oxfond
Potatismos:
1 kg potatis
2 dl mjölk
25 g smör
salt
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 3 minuter. Blanda ned färs, ägg, lök, salt, peppar och timjan. Forma till 12 stora köttbullar. Stek köttbullarna runtom i smör till fin färg.
Rödvinssås:
Stek bacon, lök och svamp i smör i en gryta tills allt har fått litet färg. Tillsätt vin, vatten och fond. Lägg i köttbullarna och låt sjuda i såsen ca 10 minuter.
Potatismos:
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och smör till ett krämigt mos. Smaka av med salt.
MED BACON OCH SVAMP
4 portioner
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
300 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
2 msk hackad färsk timjan
smör
Rödvinssås:
1 pkt bacon, 140 g
2 schalottenlökar
250 g skogschampinjoner
smör
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk oxfond
Potatismos:
1 kg potatis
2 dl mjölk
25 g smör
salt
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 3 minuter. Blanda ned färs, ägg, lök, salt, peppar och timjan. Forma till 12 stora köttbullar. Stek köttbullarna runtom i smör till fin färg.
Rödvinssås:
Stek bacon, lök och svamp i smör i en gryta tills allt har fått litet färg. Tillsätt vin, vatten och fond. Lägg i köttbullarna och låt sjuda i såsen ca 10 minuter.
Potatismos:
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och smör till ett krämigt mos. Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar