HEL KYCKLING MED GINGER BEER
OCH GRÖNA BÖNOR
Ugnsbräsera en hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.
4 portioner
1 hel kyckling
33 cl (1 flaska) ginger beer
3 dl ris
Marinad:
2 msk färsk ingefära
1 finriven vitlöksklyfta
1 finhackad röd chilifrukt
1 msk neutral olja
1 msk kinesisk soya
1 msk flytande honung
1 tsk salt
Vitlöksfrästa haricots verts:
150 g haricots verts
2 tunt skivade vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runt om. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter. Servera kycklingen och skyn från formen med ris och gröna bönor.
OCH GRÖNA BÖNOR
Ugnsbräsera en hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.
4 portioner
1 hel kyckling
33 cl (1 flaska) ginger beer
3 dl ris
Marinad:
2 msk färsk ingefära
1 finriven vitlöksklyfta
1 finhackad röd chilifrukt
1 msk neutral olja
1 msk kinesisk soya
1 msk flytande honung
1 tsk salt
Vitlöksfrästa haricots verts:
150 g haricots verts
2 tunt skivade vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runt om. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter. Servera kycklingen och skyn från formen med ris och gröna bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar