ROSTAD POTATIS MED PARMESAN-
OCH ÖRTTOPPING
Vill du variera toppingen kan du använda västerbottensost i stället för parmesan.
4 portioner
1 kg jämnstora små potatisar med skal
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl majonnäs
Garnering:
1½ dl riven parmesanost
hackad persilja
Sätt ugnen på 225°.
Tvätta potatisenoch placera på en bakpappersklädd långpanna eller i smord form. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, vitlök, persilja och salt och peppar. Häll allt över potatisen och blanda om. Rosta potatisen under ugnens mitt ca 25 minuter eller tills den är gyllene och mjuk. Mosa potatisen lätt med en gaffel och fördela klickar av majonnäs ovanpå. Strö över riven parmesan och hackad persilja.
OCH ÖRTTOPPING
Vill du variera toppingen kan du använda västerbottensost i stället för parmesan.
4 portioner
1 kg jämnstora små potatisar med skal
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl majonnäs
Garnering:
1½ dl riven parmesanost
hackad persilja
Sätt ugnen på 225°.
Tvätta potatisenoch placera på en bakpappersklädd långpanna eller i smord form. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, vitlök, persilja och salt och peppar. Häll allt över potatisen och blanda om. Rosta potatisen under ugnens mitt ca 25 minuter eller tills den är gyllene och mjuk. Mosa potatisen lätt med en gaffel och fördela klickar av majonnäs ovanpå. Strö över riven parmesan och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar