RABARBERKRÄM MED MANDELBISKVIER
4 portioner
500 g rabarber
½ dl vatten
2 dl socker
1 tsk mortlad kardemumma
Mandelbiskvier:
2 äggvitor
150 g mandelmassa
Servering:
vaniljglass
Sätt ugnen på 175°.
Skär rabarbern i småbitar och lägg hälften i en kastrull. Tillsätt vatten, socker och kardemumma och koka 5 minuter. Lägg i resten av rabarbern och koka ytterligare 3 minuter.
Vispa äggvitan med elvisp till hårt skum. Vänd ned finriven mandelmassa till en jämn smet. Klicka ut ca 1 tsk smet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills den fått gyllene färg, ca 8 minuter.
Servera rabarberkrämen ljummen med en glasskula och mandelbiskvier.
4 portioner
500 g rabarber
½ dl vatten
2 dl socker
1 tsk mortlad kardemumma
Mandelbiskvier:
2 äggvitor
150 g mandelmassa
Servering:
vaniljglass
Sätt ugnen på 175°.
Skär rabarbern i småbitar och lägg hälften i en kastrull. Tillsätt vatten, socker och kardemumma och koka 5 minuter. Lägg i resten av rabarbern och koka ytterligare 3 minuter.
Vispa äggvitan med elvisp till hårt skum. Vänd ned finriven mandelmassa till en jämn smet. Klicka ut ca 1 tsk smet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills den fått gyllene färg, ca 8 minuter.
Servera rabarberkrämen ljummen med en glasskula och mandelbiskvier.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar