söndag 6 september 2020

Rabarberkräm med mandelbiskvier

RABARBERKRÄM MED MANDELBISKVIER

4 portioner

500 g rabarber
½ dl vatten
2 dl socker
1 tsk mortlad kardemumma

Mandelbiskvier:
2 äggvitor
150 g mandelmassa

Servering:
vaniljglass


Sätt ugnen på 175°.

Skär rabarbern i småbitar och lägg hälften i en kastrull. Tillsätt vatten, socker och kardemumma och koka 5 minuter. Lägg i resten av rabarbern och koka ytterligare 3 minuter. 

Vispa äggvitan med elvisp till hårt skum. Vänd ned finriven mandelmassa till en jämn smet. Klicka ut ca 1 tsk smet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills den fått gyllene färg, ca 8 minuter. 

Servera rabarberkrämen ljummen med en glasskula och mandelbiskvier.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar