lördag 12 september 2020

Stekt kotlett med champinjonsås och ugnsrostad potatis

STEKT KOTLETT MED CHAMPINJONSÅS
OCH UGNSROSTAD POTATIS

2 portioner

2 benfria fläskkotletter
salt, peppar
färsk rosmarin
1 msk matfett

Ugnsrostad potatis:
300 g potatis
1 msk rapsolja
salt
färsk rosmarin

Champinjonsås:
100 g champinjoner
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk

Servering:
kokt broccoli
cocktailtomater


Sätt ugnen på 225°.

Rumstemperera köttet.

Ugnsrostad potatis:
Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Ringla över oljan och blanda runt. Salta och peppra. Strö över färsk rosmarin efter tycke och smak. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.

Champinjonsås:
Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs i en kastrull med matfett tills svampen får fin färg och matfettet är genomskinligt. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölken och låt koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär snitt i fettkanten på kotletterna och torka av dem med hushållspapper. Stek kotletterna i ljusbrunt matfett som tystnat i stekpannan, ca 3 minuter per sida. Salta och peppra under stekningen.

Servera med kokt broccoli, ugnsrostad potatis och cocktailtomater.



Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar