måndag 7 september 2020

Stekt fiskfilé med citronsås

STEKT FISKFILÉ MED CITRONSÅS

2 portioner

½ dl ströbröd
salt, peppar
300 g vit fiskfilé
1 msk smör eller margarin

Citronsås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 1/4 dl mjölk
½ grönsaksbuljongtärning
pressad saft av ½ citron
2 msk hackad persilja

Servering:
kokt potatis
kokta gröna ärter


Blanda ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i blandningen. Stek fisken i en stekpanna med matfett, ca 4 minuter per sida, tills fisken är klar.

Citronsås:
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning. Lägg i buljongtärningen och koka 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rör i persilja och servera såsen till fisken tillsammans med potatis och ärter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar