STEKT FISKFILÉ MED CITRONSÅS
2 portioner
½ dl ströbröd
salt, peppar
300 g vit fiskfilé
1 msk smör eller margarin
Citronsås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 1/4 dl mjölk
½ grönsaksbuljongtärning
pressad saft av ½ citron
2 msk hackad persilja
Servering:
kokt potatis
kokta gröna ärter
Blanda ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i blandningen. Stek fisken i en stekpanna med matfett, ca 4 minuter per sida, tills fisken är klar.
Citronsås:
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning. Lägg i buljongtärningen och koka 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rör i persilja och servera såsen till fisken tillsammans med potatis och ärter.
2 portioner
½ dl ströbröd
salt, peppar
300 g vit fiskfilé
1 msk smör eller margarin
Citronsås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 1/4 dl mjölk
½ grönsaksbuljongtärning
pressad saft av ½ citron
2 msk hackad persilja
Servering:
kokt potatis
kokta gröna ärter
Blanda ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i blandningen. Stek fisken i en stekpanna med matfett, ca 4 minuter per sida, tills fisken är klar.
Citronsås:
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning. Lägg i buljongtärningen och koka 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rör i persilja och servera såsen till fisken tillsammans med potatis och ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar