MILD LEVERBIFF MED SÅS
2 portioner
300 g ungnötslever
1 gul lök
250 g fläskfärs
1 ägg
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
2 msk matfett
Sås:
1 dl steksky
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
3 msk brun såsredning
Servering:
kokt potatis
kokta haricots verts
Skölj och skär levern i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg lever och lök i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar och mejram och kör till en jämn smet.
Värm stekpannan med matfett och lägg klickar av smeten i pannan. Stek dem ca 3 minuter per sida. Skölj ur stekpannan med ½ dl vatten efter varje stekomgång. Sila skyn i en kastrull.
Mät upp vatten, fond, grädde och brun redning i kastrullen. Vispa ihop och koka såsen under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera leverbiffarna med kokt potatis och haricots verts.
2 portioner
300 g ungnötslever
1 gul lök
250 g fläskfärs
1 ägg
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
2 msk matfett
Sås:
1 dl steksky
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
3 msk brun såsredning
Servering:
kokt potatis
kokta haricots verts
Skölj och skär levern i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg lever och lök i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar och mejram och kör till en jämn smet.
Värm stekpannan med matfett och lägg klickar av smeten i pannan. Stek dem ca 3 minuter per sida. Skölj ur stekpannan med ½ dl vatten efter varje stekomgång. Sila skyn i en kastrull.
Mät upp vatten, fond, grädde och brun redning i kastrullen. Vispa ihop och koka såsen under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera leverbiffarna med kokt potatis och haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar