måndag 7 september 2020

Mild leverbiff med sås

MILD LEVERBIFF MED SÅS

2 portioner

300 g ungnötslever
1 gul lök
250 g fläskfärs
1 ägg
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
2 msk matfett

Sås:
1 dl steksky
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
3 msk brun såsredning

Servering:
kokt potatis
kokta haricots verts


Skölj och skär levern i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg lever och lök i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar och mejram och kör till en jämn smet.

Värm stekpannan med matfett och lägg klickar av smeten i pannan. Stek dem ca 3 minuter per sida. Skölj ur stekpannan med ½ dl vatten efter varje stekomgång. Sila skyn i en kastrull.

Mät upp vatten, fond, grädde och brun redning i kastrullen. Vispa ihop och koka såsen under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera leverbiffarna med kokt potatis och haricots verts.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar