måndag 7 september 2020

Laxfärsbiffar med spenatsås

LAXFÄRSBIFFAR MED SPENATSÅS

4 portioner

500 g laxfilé
3/4 tsk salt
peppar
½ msk potatismjöl
1 ägg
1 dl vispgrädde
½ krm cayennepeppar
1 msk hackad dill
1½ dl ströbröd
2 msk smör

Spenatsås:
25 g babyspenat
2 msk färsk basilika
2 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1½ dl crème fraîche
½ dl majonnäs
salt, peppar

Servering:
kokt potatis
sallad, tomater, citronklyftor


Skär laxfilén i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt, peppar, potatismjöl, ägg, grädde, cayennepeppar och dill och kör till en smidig färs. Fukta händerna och forma färsen till biffar. Vänd dem i ströbröd och lägg dem på smörpapper. Stek biffarna i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

Spenatsås:
Lägg spenaten i en sil och slå över kokande vatten. Spola av med kallt vatten och krama ur vattnet. Mixa spenaten, gärna med mixerstav i en bägare. Tillsätt basilika, dill, persilja, crème fraîche och majonnäs och mixa till en slät sås. Salta och peppra. 

Servera med kokt potatis, sallad, tomater och citronklyftor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar