DILLKÖTT PÅ KYCKLING
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
2½ dl vatten
2 msk Maizena majsstärkelse
1 msk socker
1 msk ättiksprit, 12%
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
salt, peppar
3 morötter
½ dl hackad dill
Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning. Lägg i kycklingen i den kokande blandningen och låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skär morötterna i skivor och koka dem i en kastrull med lättsaltat vatten 3 minuter. Tillsätt morötterna till grytan vid servering och strö över dill. Servera med kokt potatis.
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
2½ dl vatten
2 msk Maizena majsstärkelse
1 msk socker
1 msk ättiksprit, 12%
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
salt, peppar
3 morötter
½ dl hackad dill
Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning. Lägg i kycklingen i den kokande blandningen och låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skär morötterna i skivor och koka dem i en kastrull med lättsaltat vatten 3 minuter. Tillsätt morötterna till grytan vid servering och strö över dill. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar