BÖN- OCH PURJOLÖKSSOPPA
2 portioner
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
2 tsk rapsolja
1 burk kokta cannellinibönor, 410 g
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g färskost
½ tsk körvel
salt, peppar
Garnering:
skivade rädisor
purjolök
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolök och vitlök i en gryta med olja tills purjolöken är mjuk. Tillsätt sköljda bönor, vatten och buljongtärning och koka på medelvärme ca 10 minuter.
Vispa eller mixa till en slät soppa. Smaksätt med körvel, salt och peppar. Garnera med skivade rädisor och skivad purjolök och servera.
2 portioner
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
2 tsk rapsolja
1 burk kokta cannellinibönor, 410 g
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g färskost
½ tsk körvel
salt, peppar
Garnering:
skivade rädisor
purjolök
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolök och vitlök i en gryta med olja tills purjolöken är mjuk. Tillsätt sköljda bönor, vatten och buljongtärning och koka på medelvärme ca 10 minuter.
Vispa eller mixa till en slät soppa. Smaksätt med körvel, salt och peppar. Garnera med skivade rädisor och skivad purjolök och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar