ÄPPELBURGARE MED COLESLAW
4 portioner
Äppelburgare:
½ gul lök
smör eller margarin till stekning
300 g köttfärs, gärna lamm
1 ägg
salt, peppar
1 äpple
Coleslaw:
300 g vitkål
2 morötter
½ gul lök
1 dl crème fraîche
½ dl majonnäs
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar
Servering:
klyftpotatis
Coleslaw:
Hyvla vitkålen tunt med en osthyvel. Skala och riv morötterna och skala och hacka löken fint. Blanda kål, morötter och lök med crème fraîche, majonnäs, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Äppelburgare:
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Låt svalna. Blanda med färs, ägg, salt, peppar och skalat, rivet äpple. Forma 8 biffar och stek i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida.
Servera med coleslaw och klyftpotatis.
4 portioner
Äppelburgare:
½ gul lök
smör eller margarin till stekning
300 g köttfärs, gärna lamm
1 ägg
salt, peppar
1 äpple
Coleslaw:
300 g vitkål
2 morötter
½ gul lök
1 dl crème fraîche
½ dl majonnäs
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar
Servering:
klyftpotatis
Coleslaw:
Hyvla vitkålen tunt med en osthyvel. Skala och riv morötterna och skala och hacka löken fint. Blanda kål, morötter och lök med crème fraîche, majonnäs, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Äppelburgare:
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Låt svalna. Blanda med färs, ägg, salt, peppar och skalat, rivet äpple. Forma 8 biffar och stek i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida.
Servera med coleslaw och klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar