CLEMENSAS GRYTA
4 portioner
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk socker
1 msk balsamvinäger
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 msk tomatpuré
½ dl rött vin
2 msk kalvfond
1 msk worcestershiresås
400 g salcicciakorv
300 g små köttbullar
salt, peppar
färsk basilika
Servering:
pasta
sallad
bröd
Skala och skiva vitlöken tunt och fräs den i en gryta med olja utan att den får färg. Tillsätt socker och vinäger och fräs någon minut till. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vin, fond och worcestershiresås och koka ihop 30 minuter.
Dela korven i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med köttbullar. Koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över basilika.
Servera med kokt pasta, sallad och bröd.
4 portioner
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk socker
1 msk balsamvinäger
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 msk tomatpuré
½ dl rött vin
2 msk kalvfond
1 msk worcestershiresås
400 g salcicciakorv
300 g små köttbullar
salt, peppar
färsk basilika
Servering:
pasta
sallad
bröd
Skala och skiva vitlöken tunt och fräs den i en gryta med olja utan att den får färg. Tillsätt socker och vinäger och fräs någon minut till. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vin, fond och worcestershiresås och koka ihop 30 minuter.
Dela korven i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med köttbullar. Koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över basilika.
Servera med kokt pasta, sallad och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar