CITRON- OCH ÖRTKYCKLING
Enkel kycklinggryta med fräsch smak av citron, honung, dill och gräslök.
4 portioner
600 g kycklingfilé
smör till stekning
flingsalt
nymald peppar
1 tsk rivet citronskal
1 msk pressad citronsaft
2 dl lätt crème fraîche
1 dl vatten
1½ msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soya
1 msk flytande honung
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
Servering:
kokt potatis eller potatismos
gärna nykokta rödbetor eller morötter
Dela kycklingfiléerna tvärsöver och bryn dem i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Skölj citronen noga. Riv skalet och pressa ur saften. Vispa ihop crème fraîche, vatten, fond, soya, honung och citronsaft i en traktörpanna. Koka upp och lägg i kycklingen.
Koka sakta under lock tills kycklingen precis är genomkokt, ca 5 minuter. Blanda i citronskal och örter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis eller potatismos och nykokta rödbetor och/eller morötter.
Enkel kycklinggryta med fräsch smak av citron, honung, dill och gräslök.
4 portioner
600 g kycklingfilé
smör till stekning
flingsalt
nymald peppar
1 tsk rivet citronskal
1 msk pressad citronsaft
2 dl lätt crème fraîche
1 dl vatten
1½ msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soya
1 msk flytande honung
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
Servering:
kokt potatis eller potatismos
gärna nykokta rödbetor eller morötter
Dela kycklingfiléerna tvärsöver och bryn dem i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Skölj citronen noga. Riv skalet och pressa ur saften. Vispa ihop crème fraîche, vatten, fond, soya, honung och citronsaft i en traktörpanna. Koka upp och lägg i kycklingen.
Koka sakta under lock tills kycklingen precis är genomkokt, ca 5 minuter. Blanda i citronskal och örter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis eller potatismos och nykokta rödbetor och/eller morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar