STEKT FISK MED SVAMPFRÄS
2 portioner
300 g vit fiskfilé
1 ägg
½ dl ströbröd
2 msk vetemjöl
salt, peppar
smör eller margarin
6 champinjoner
1 tomat
½ dl dill och persilja
1 dl gräddfil
rivet skal av ½ citron
Servering:
kokt potatis
Doppa fisken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med mjöl, salt och peppar. Stek fisken i en stekpanna med smör ca 5 minuter per sida beroende på tjocklek.
Skär svampen i kvartar och fräs med smör. Skär tomaten i tärningar och rör i. Fräs en minut. Blanda i örter och krydda med salt och peppar.
Rör ihop gräddfil och citronskal och krydda med salt och peppar. Servera till fisken tillsammans med svampfräset och kokt potatis.
2 portioner
300 g vit fiskfilé
1 ägg
½ dl ströbröd
2 msk vetemjöl
salt, peppar
smör eller margarin
6 champinjoner
1 tomat
½ dl dill och persilja
1 dl gräddfil
rivet skal av ½ citron
Servering:
kokt potatis
Doppa fisken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med mjöl, salt och peppar. Stek fisken i en stekpanna med smör ca 5 minuter per sida beroende på tjocklek.
Skär svampen i kvartar och fräs med smör. Skär tomaten i tärningar och rör i. Fräs en minut. Blanda i örter och krydda med salt och peppar.
Rör ihop gräddfil och citronskal och krydda med salt och peppar. Servera till fisken tillsammans med svampfräset och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar