onsdag 9 september 2020

Potatis- och sellerisoppa med knaprigt bacon

POTATIS- OCH SELLERISOPPA MED
KNAPRIGT BACON

4 portioner

8 mjöliga potatisar
2 stjälkar blekselleri
10 cm purjolök
2 msk smör
2 hönsbuljongtärningar
1 l vatten
salt och peppar

Servering:
140 g bacon

Garnering:
bladpersilja


Skala och skiva potatisen. Skär selleristjälkarna i bitar och purjolöken i skivor. Fräs potatis, selleri och purjolök i en gryta med smör tills löken mjuknar. Tillsätt buljong och kokande vatten. Rör om och låt soppan småkoka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.

Mixa soppan med en mixerstav eller i en mixer med glaskanna. Smaka av med salt och peppar. 

Skär baconet i strimlor och knaperstek i en stekpanna. Strö över soppan och garnera med bladpersilja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar