söndag 20 september 2020

Schweizerrullar med skinka

SCHWEIZERRULLAR MED SKINKA

Ca 4 portioner

500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1½ dl riven ost
2 ägg
3 msk klippt gräslök
8 skivor bayonneskinka
3 dl vispgrädde
½ dl chilisås
3 msk torr sherry
salt, svartpeppar


Sätt ugnen på 200°.

Arbeta samman färsen med salt, peppar, riven ost, ägg och klippt gräslök. Lägg ut skinkskivorna och fördela färsen över dem. Rulla ihop till rullar. Lägg dem i en smord eldfast form med skarven nedåt. 

Rör samman grädden med chilisås och sherry. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över färsrullarna. Strö över litet rosépeppar. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ös rullarna några gånger under tiden.

Bjud potatiskaka av röstityp och sallad till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar