SASHIMI MED MANGOSALLAD
Sashimi är rå fisk som serveras med soya, wasabi eller syltad ingefära. När laxen har frusits ner till -18° i minst 3 dagar kan den ätas rå.
4 portioner
400 g laxfilé
½ lime
5 msk soya
½ tsk wasabi
1 msk sesamfrön
Mangosallad:
1 mango
1 avocado
½ granatäpple
½ lime
½ kruka koriander
Skär laxen i fina skivor. Blanda limesaft, soya och wasabi i en skål. Strö över sesamfrön.
Mangosallad:
Skala och skär mangon i bitar. Skala, kärna ur och skär avocadon i bitar. Dela granatäpplet med mangon och avocadon. Droppa över limesaft. Strö över finhackad koriander.
Lägg upp mangosalladen på ett fat tillsammans med laxen och skålen med soya.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar