fredag 18 september 2020

Sashimi med mangosallad

SASHIMI MED MANGOSALLAD

Sashimi är rå fisk som serveras med soya, wasabi eller syltad ingefära. När laxen har frusits ner till -18° i minst 3 dagar kan den ätas rå.

4 portioner

400 g laxfilé
½ lime
5 msk soya
½ tsk wasabi
1 msk sesamfrön

Mangosallad:
1 mango
1 avocado
½ granatäpple
½ lime
½ kruka koriander


Skär laxen i fina skivor. Blanda limesaft, soya och wasabi i en skål. Strö över sesamfrön.

Mangosallad:
Skala och skär mangon i bitar. Skala, kärna ur och skär avocadon i bitar. Dela granatäpplet med mangon och avocadon. Droppa över limesaft. Strö över finhackad koriander.

Lägg upp mangosalladen på ett fat tillsammans med laxen och skålen med soya.



Foto: Svein Brimi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar