fredag 18 september 2020

Jordgubbskompott med vit choklad

JORDGUBBSKOMPOTT MED VIT CHOKLAD

6 portioner

1 vaniljstång
750 g frysta tinade jordgubbar
1 dl socker
2 msk pressad citronsaft
150 g vit choklad
1½ dl vispgrädde
1½ dl kvarg

Garnering:
jordgubbar
vit choklad


Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön, socker och citronsaftpå låg värme. Koka 3 minuter. Låt dra utan värme 30 minuter så att den svalnar helt. Häll kompotten i en sil och låt saften rinna av. Ta bort vaniljstången. (Saften kan t ex sparas och användas till bål.) Fördela kompotten i glas.

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ned chokladen i grädden. Vänd ned kvargen.

Fördela smeten på kompotten. Kyl 30 minuter. Garnera med färska jordgubbar och choklad före servering.




Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar