fredag 18 september 2020

Baconlindade kycklinglårfiléer med potatissallad

BACONLINDADE KYCKLINGLÅRFILÉER
MED POTATISSALLAD

Servera allt på en plåt! Baconlindade kycklinglårfiléer med potatissallad och avocadoröra.

4 portioner

1 kg kycklinglårfiléer
1½ tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
2 pkt skivad bacon à 140 g

Rostad potatissallad:
900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 strimlade salladslökar
2 röda grillade paprikor
1 kruka hackad basilika
150 g smulad chèvre
2 msk rostade pumpafrön

Avocadoröra:
2 avocados
20 g hackad koriander, ca 1 kruka
rivet skal av ½ lime
saft av ½ lime

Garnering:
färsk rosmarin


Putsa lårfiléerna och salta och peppra runt om. Linda baconskivor runt filéerna. Fäst med tandpetare. Lägg kycklingen på oljat galler med skarven nedåt. Grilla på båda sidorna tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt.

Tvätta potatisen och lägg den i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta strax under ugnens mitt ca 25 minuter. Ta ut och vänd ned salladslök, paprika, basilika och ost. Strö över pumpafrön och garnera med rosmarin.

Kärna ur och mosa avocadon. Blanda med koriander, limeskal, limesaft och salt. Rör om. Servera med övriga ingredienser på en plåt.



Foto: Anders Norrsell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar