LAX MED PEPPARROTSFYLLNING
4 portioner
4 bitar laxfilé à 125 g
150 g färskost
2 msk riven pepparrot
salt, peppar
1 röd paprika
1 aubergine
1 squash
1 rödlök
2 msk olivolja
200 g körsbärstomater
Salsa verde:
1 dl olivolja
1 dl örter, t ex persilja och basilika
½ citron, rivet skal och pressad saft
1 dl smulat vitt bröd
Servering:
citron
persilja
ev kokt potatis
Sätt ugnen på 200°.
Skär en ficka i varje laxbit. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar och fördela i laxfickorna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär aubergine och squash i grova bitar. Skala och klyfta löken. Lägg paprika, aubergine, squash och lök i en ugnsform och blanda med olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen 15 minuter.
Ta ut grönsakerna och lägg på lax och tomater. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 10 minuter.
Salsa verde:
Mixa olja, örter, citronskal, citronsaft och bröd till en sås. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med sås, citron och strö över persilja. Komplettera ev med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar