ROTFRUKTSGRYTA MED BÖNOR OCH TOMAT
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
2 palsternackor
2 morötter
½ rotselleri
½ kålrot
1 grön squash
1 fp kokta stora vita bönor, ca 380 g
salt, peppar
1 msk färsk oregano
eller 1 tsk torkad
Servering:
surdegsbröd
Garnering:
färsk oregano
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i en gryta i olivolja på medelvärme, så att löken blir blank och mjuk. Tillsätt krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka upp och sjuda 3 minuter. Skala palsternackor, morötter, rotselleri och kålrot och skär i bitar. Lägg dem i tomatsåsen i grytan och sjud tills de börjar bli mjuka, 10 - 15 minuter.
Dela och skär squashen i bitar och lägg i grytan tillsammans med avsköljda vita bönor. Låt grytan sjuda 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
Servera grytan med surdegsbröd och garnera med oregano.
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
2 palsternackor
2 morötter
½ rotselleri
½ kålrot
1 grön squash
1 fp kokta stora vita bönor, ca 380 g
salt, peppar
1 msk färsk oregano
eller 1 tsk torkad
Servering:
surdegsbröd
Garnering:
färsk oregano
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i en gryta i olivolja på medelvärme, så att löken blir blank och mjuk. Tillsätt krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka upp och sjuda 3 minuter. Skala palsternackor, morötter, rotselleri och kålrot och skär i bitar. Lägg dem i tomatsåsen i grytan och sjud tills de börjar bli mjuka, 10 - 15 minuter.
Dela och skär squashen i bitar och lägg i grytan tillsammans med avsköljda vita bönor. Låt grytan sjuda 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
Servera grytan med surdegsbröd och garnera med oregano.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar