JORDGUBBSDESSERT MED VANILJGRÄDDE
4 portioner
500 g jordgubbar
marinad
lime
½ dl vit sirap
1 msk hackad kryddsalvia
Servering:
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk naturell yoghurt
1 msk vaniljsocker
kaksmulor
Garnering:
hela jordgubbar
kryddsalvia
Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i kvartar och lägg i en skål. Blanda samman limesaft, vit sirap, hackad kryddsalvia eller mynta till en marinad. Häll den över jordgubbarna och vänd runt. Låt stå i kylen 1 timme.
Vispa grädden fast och blanda med turkisk yoghurt och vaniljsocker. Varva marinerade jordgubbar, krossade kakor och vaniljgrädde i dessertglas. Avsluta med vaniljgrädde och kaksmulor. Garnera med hela jordgubbar, kryddsalvia och mynta.
4 portioner
500 g jordgubbar
marinad
lime
½ dl vit sirap
1 msk hackad kryddsalvia
Servering:
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk naturell yoghurt
1 msk vaniljsocker
kaksmulor
Garnering:
hela jordgubbar
kryddsalvia
Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i kvartar och lägg i en skål. Blanda samman limesaft, vit sirap, hackad kryddsalvia eller mynta till en marinad. Häll den över jordgubbarna och vänd runt. Låt stå i kylen 1 timme.
Vispa grädden fast och blanda med turkisk yoghurt och vaniljsocker. Varva marinerade jordgubbar, krossade kakor och vaniljgrädde i dessertglas. Avsluta med vaniljgrädde och kaksmulor. Garnera med hela jordgubbar, kryddsalvia och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar