ÄPPELKÖTTBULLAR MED FRÄSTA GRÖNSAKER
2 portioner
300 g blandfärs
½ ägg
salt, peppar
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 äpple
2 msk smör eller margarin, 1 + 1
400 g grönsaker, t ex broccoli,
blomkål, rödlök, champinjoner
2 msk cashewnötter
persilja
Blanda köttfärs, ägg, salt, peppar, senap, pressad vitlök och rivet äpple till en jämn smet. Forma 8 stora köttbullar och stek med 1 msk smör i en panna på medelvärme ca 10 minuter, tills de är klara.
Ansa och dela grönsaker och svamp i bitar. Fräs i en stekpanna med 1 msk smör tills de börjar mjukna. Strö över nötter och persilja och krydda med salt och peppar. Servera till köttbullarna tillsammans med tomatsås, färdig eller hemlagad.
2 portioner
300 g blandfärs
½ ägg
salt, peppar
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 äpple
2 msk smör eller margarin, 1 + 1
400 g grönsaker, t ex broccoli,
blomkål, rödlök, champinjoner
2 msk cashewnötter
persilja
Blanda köttfärs, ägg, salt, peppar, senap, pressad vitlök och rivet äpple till en jämn smet. Forma 8 stora köttbullar och stek med 1 msk smör i en panna på medelvärme ca 10 minuter, tills de är klara.
Ansa och dela grönsaker och svamp i bitar. Fräs i en stekpanna med 1 msk smör tills de börjar mjukna. Strö över nötter och persilja och krydda med salt och peppar. Servera till köttbullarna tillsammans med tomatsås, färdig eller hemlagad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar