GUL TOMATSOPPA
4 portioner
1 burk gula tomater, ca 400 g
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
½ röd chilifrukt
1 msk olivolja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl risoni
1 tsk socker
salt, peppar
1 dl crème fraîche
1 dl basilikablad
Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en gryta utan att det får ta färg. Tillsätt gula tomater, vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i risoni och koka tills den är klar enligt förpackningen, ca 10 minuter. Rör om då och då så att pastan inte fastnar i botten på grytan.
Smaka av med socker, salt och peppar. Blanda crème fraîche med hackad basilika och krydda med salt och peppar. Servera med en klick i soppan.
4 portioner
1 burk gula tomater, ca 400 g
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
½ röd chilifrukt
1 msk olivolja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl risoni
1 tsk socker
salt, peppar
1 dl crème fraîche
1 dl basilikablad
Skala och hacka lök och vitlök fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en gryta utan att det får ta färg. Tillsätt gula tomater, vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i risoni och koka tills den är klar enligt förpackningen, ca 10 minuter. Rör om då och då så att pastan inte fastnar i botten på grytan.
Smaka av med socker, salt och peppar. Blanda crème fraîche med hackad basilika och krydda med salt och peppar. Servera med en klick i soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar