BACONLINDAD POTATIS MED GRÄSLÖKSMAJONNÄS
4 portioner
140 g bacon
16 kokta färskpotatisar
Gräslöksmajonnäs:
1 äggula
1 tsk senap
2 tsk vitvinsvinäger
1½ dl rapsolja
½ dl gräslök
salt, peppar
Sätt ugnen på 250°.
Linda en halv baconskiva runt varje potatis. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills baconet fått fin färg, ca 20 minuter. Vänd potatisarna någon gång under tiden.
Gräslöksmajonnäs:
Blanda äggula, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt gräslöken och mixa till en grön sås. Smaka av med salt och peppar.
4 portioner
140 g bacon
16 kokta färskpotatisar
Gräslöksmajonnäs:
1 äggula
1 tsk senap
2 tsk vitvinsvinäger
1½ dl rapsolja
½ dl gräslök
salt, peppar
Sätt ugnen på 250°.
Linda en halv baconskiva runt varje potatis. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills baconet fått fin färg, ca 20 minuter. Vänd potatisarna någon gång under tiden.
Gräslöksmajonnäs:
Blanda äggula, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt gräslöken och mixa till en grön sås. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar