fredag 4 september 2020

Cappuccinomousse

CAPPUCCINOMOUSSE

Som avslutning på en god middag kan man servera en riktigt läcker cappuccinomousse, i formar som man gör själv av mörk choklad.

8 portioner

150 g mörk choklad
16 bakformar av papper
3 dl vispgrädde
½ dl kaffe
1 msk farinsocker
2 äggulor
150 g vit choklad

Garnering:
riven choklad
jordgubbar och vinbär


Bryt den mörka chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ställ pappersformarna dubbla så blir de mer stabila. Pensla dem invändigt med chokladen. Ställ dem kallt att stelna och pensla sedan en gång till. Ställ kallt igen. Lossa formarna från papperet när de stelnat.

Blanda 1 dl av grädden, kaffe, farinsocker och äggulor i en kastrull. Sjud under omrörning på svag värme tills det blir en tjock kräm. Hacka den vita chokladen och rör ned i den varma krämen. Rör om tills den smält och låt krämen kallna.

Vispa resten av grädden och vänd ned i kaffekrämen. Fördela i chokladformarna och låt stå i kylskåp ett par timmar före servering. Strö över riven choklad och garnera med bär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar