RISPANNKAKA MED KÖRSBÄR
Körsbären kan ersättas med björnbär eller andra bär.
4 portioner
1 msk flytande matfett
5 dl mjölk
1 dl ris, långkornigt fullkornsris
1½ dl körsbär (125 g)
½ dl sötmandel eller rostade solroskärnor
3 ägg
½ dl Maizena majsstärkelse,
utrörd i 1 dl mjölk
1 msk socker
1/4 krm salt
Till servering:
urkärnade körsbär, mängd
beroende på tillgång
Sätt ugnen på 200°.
Hetta upp matfettet i en kastrull och tillsätt mjölk och risgryn. Låt det få ett uppkok och skjut sedan kastrullen åt sidan. Låt den stå 30 minuter med locket på.
Hacka körsbären grovt liksom sötmandeln eller solroskärnorna. Strö ut det hackade i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm stor. Vispa samman äggen med maizenablandningen och rör ihop det med risgrynen. Smaksätt med socker och salt och häll smeten i formen. Grädda i den uppvärmda ugnen 30 minuter.
Skär upp pannkakan i rutor och bjud den med extra bär om du har.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar