GOTLÄNDSK SENAPSSTRÖMMING
Strömming är lätt att få tag på, smakar gott och har oftast ett bra pris. Den här strömmingslådan smakar särskilt bra på sommaren tillsammans med färskpotatis och en sallad.
Ca 4 portioner
600 g rensad strömming
3/4 tsk salt
1 dl finhackad dill
matfett
2 äggulor
2½ msk svensk senap
2 dl vispgrädde
½ krm svartpeppar
1 msk ströbröd
Garnering:
hackad dill och gräslök
Servering:
färskpotatis
sallad
Sätt ugnen på 200°.
Klipp bort ryggfenan och skölj strömmingen under rinnande kallt vatten. Låt strömmingen rinna av. Lägg strömmingen på en skärbräda med köttsidan upp. Strö över salt och dill. Rulla samman strömmingen och lägg den i en smord, eldfast form. Vispa samman äggulor, senap, grädde och svartpeppar. Häll det över strömmingen. Strö över ströbröd och ställ formen mitt i ugnen. Grädda den ca 30 minuter. Garnera med dill och gräslök.
Bjud nykokt färskpotatis och sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar