FRANSKA FÄRSBIFFAR MED
UGNSROSTAD POTATIS
Extra smakrika färsbiffar som fungerar både till vardag och till fest.
Ca 2 portioner
4 potatisar
1½ morot
matolja
salt
Färsbiffar:
300 g nötfärs
salt, peppar
½ tsk smulad dragon
2 tsk potatismjöl
1 litet ägg
3 msk vatten
1 tsk fransk senap
Sätt ugnen på 225°.
Skala potatis och morötter. Skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en smord eldfast form. Droppa över matolja och krydda med salt. Rör om. Ställ formen mitt i ugnen och rosta grönsakerna ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
Arbeta samman färsen med övriga ingredienser till en smidig smet. Forma 4 biffar. Stek biffarna gyllene 2 - 3 minuter på varje sida.
Servera dem med potatis, morötter och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar