söndag 20 september 2020

Påskpannacotta med jordgubbstopp

PÅSKPANNACOTTA MED JORDGUBBSTOPP

Pannacotta är italiensk lättlagad lyx. Och tar du Gelésocker Multi till hjälp blir det ännu enklare att göra denna påskdessert.

5 - 6 portioner

5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
1 tsk finrivet citronskal

Gelétopp:
1 liten burk ananas, 227 g
½ dl vatten
1½ msk pressad citron
3/4 dl gelésocker multi

Marinerade jordgubbar:
3 dl jordgubbar
1 lime
1 msk socker


Häll grädde, gelésocker och rivet citronskal i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Fördela det i 5 - 6 portionsglas. Ställ det kallt att stelna. Lägg ananaskross med sitt spad i en kastrull. Tillsätt vatten, pressad citronsaft och gelésocker. Låt det koka upp. Ställ det att svalna något. Fördela ananasgeléet över pannacottan och jämna till ytan litet. Ställ det kallt att svalna.

Ansa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Skölj och torka limen. Riv skalet fint. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över socker och rivet limeskal. Låt det stå en stund innan pannacottan toppas med bären.



Foto: Fredrik Birkler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar