onsdag 23 september 2020

Präriebiff

PRÄRIEBIFF

Lövbiffen är en räddningsplanka när man har bråttom. Med litet olika tillbehör kan man variera biffen en hel del. Här får den en litet exotisk smak.

Ca 4 portioner

4 lövbiffar, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 krm salt
½ krm peppar

Tillbehör:
½ grön och ½ röd paprika
1 stor gul lök
3½ msk chilisås
2 msk parmesanost


Skär lök och paprika i halvringar. Lägg ev löken i kallt vatten så blir den mild och knaprig. Smält fettet i en het stekpanna. Lägg i biffarna och stek ca ½ minut på var sida. Salta, peppra och lägg upp biffarna på varmt uppläggningsfat.

Placera lök, paprika, chilisås och ost på biffarna. Servera genast med sprödvärmd pommes frites eller annan stekt potatis och sallad.



Foto: Kent Jardhammar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar