tisdag 22 september 2020

Ostig potatissoppa

OSTIG POTATISSOPPA

En jättegod soppa som kan ätas vegetarisk eller med bacon.

Ca 4 portioner

5 potatisar
1 gul lök
1 liten squash
1 l vatten
3½ msk kött- eller grönsaksfond
2 dl riven cheddarost
salt, peppar
140 g tärnat bacon
solrosskott


Skala potatis och lök. Tärna dem. Ansa och tärna squashen. Fräs potatis, lök och squash i litet matfett tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg. Späd med vatten och fond. Låt soppan koka på svag värme under lock 10 - 15 minuter eller tills potatisen är mjuk och mosig. Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka den i kastrullen.

Tillsätt osten och låt den smälta. Smaka av. Fräs baconet knaprigt i stekpannan. Låt det rinna av på hushållspapper. Häll upp soppan i portionsskålar och garnera med solrosskott och bacontärningar.



Foto: Hans-Ove Ohlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar