fredag 18 september 2020

Potatispaj med purjolök och soltorkad tomat

POTATISPAJ MED PURJOLÖK OCH
SOLTORKAD TOMAT

4 portioner

Pajdeg:
150 g kokt potatis
1 dl havregryn
½ dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
½ dl färskost
2 msk flytande margarin
½ tsk salt
1½ msk vatten

Fyllning:
500 g purjolök
1 liten röd paprika
10 soltorkade tomater
200 g kokt skinka

Äggstanning:
1 dl färskost
1 dl mjölk
2 ägg
50 g riven ost
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
peppar

Servering:
fullkornsbröd
sallad


Sätt ugnen på 200°.

Pajdeg:
Riv potatisen grovt. Blanda potatis, havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, färskost, flytande margarin och salt och arbeta ihop till den deg. Tillsätt ev vatten. Låt degen vila i kylen 30 minuter. Kavla ut degen tunt och lägg den i en pajform, 22 - 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 10 minuter.

Fyllning:
Skiva purjolöken och koka den i saltat vatten 3 minuter. Låt rinna av. Tärna paprikan. Strimla tomaterna. Fördela grönsaker och tärnad skinka i pajskalet.

Äggstanning:
Vispa ihop färskost, mjölk, ägg, riven ost, timjan och salt och häll över fyllningen. Grädda mitt i ugnen 35 - 40 minuter.

Servera med bröd och sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar