PANNKAKSRULLE MED SYLTGRÄDDE
Detta är minst lika gott som det ser ut.
4 - 6 portioner
½ dl flytande fett
1½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
2 uppvispade ägg
1 msk socker
Syltgrädde:
1½ dl vispgrädde
1 dl sylt
Sätt ugnen på 225°.
Sätt på ugnen och klä en ugnssäkerform, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Smörj också papperet för säkerhets skull så att du är säker på att pannkakan släpper underlaget. Värm fettet i en kastrull och fräs samman med mjölet. Späd med mjölken i omgångar och låt koka samman. Dra kastrullen från värmen och blanda i de uppvispade äggen och sockret.
Skrapa ned smeten i formen och grädda mitt i ugnen till lagom färg, 25 - 30 minuter. Låt pannkakan svalna av och stjälp upp den på fat.
Vispa grädden och blanda med sylten. Bred ut syltgrädden i ett jämnt lager över pannkakan och rulla ihop. Skär upp i bitar så som du ser på bilden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar