lördag 5 september 2020

Ostfylld kyckling i tomatsås med krossad potatis

OSTFYLLD KYCKLING I TOMATSÅS
MED KROSSAD POTATIS

4 portioner

4 kycklingfiléer
salt, peppar
125 g mozzarella
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
2 msk smör
4 dl tomatsås
1½ dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 dl riven parmesanost
2 msk hackad basilika

Krossad potatis:
800 g kokt delikatesspotatis
50 g smör
1 vitlöksklyfta
½ röd chilifrukt
1 dl riven parmesanost


Sätt ugnen på 175°.

Skär en djup ficka i varje filé och krydda med salt och peppar. Fördela riven mozzarella i fickorna. Tryck ihop filéerna. Vänd filéerna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek kycklingen runt om tills den fått fin färg i stekpanna med smör.

Blanda 2/3 av tomatsåsen, grädde och fond och häll i en ugnsform. Lägg på kycklingen och häll på resten av såsen och strö över parmesanost och basilika. Tillaga kycklingen i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Låt kycklingen vila under folie under tiden potatisen tillagas.

Krossad potatis:
Lägg de kokta potatisarna på en bakpappersklädd plåt. Tryck till dem med en gaffel så att de krossas. Rör ihop rumsvarmt smör, riven vitlök och hackad chili och klicka över potatisen. Strö över parmesanost. Gratinera högt upp i ugnen på 250° tills de fått fin färg, ca 10 minuter. 

Servera med sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar