MUSTIG FLÄSKFILÉPANNA
Många goda smaker och en fröjd för ögat.
Ca 4 portioner
500 g fläskfilé
salt, peppar
200 g prinskorv
250 g champinjoner
3 dl mellangrädde
1 msk kalvfond
1½ tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosépeppar
hackad persilja
Putsa filén och skär den i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek köttet ca 2 minuter i litet matfett på båda sidorna i en traktörpanna. Ta upp det. Halvera korvarna. Ansa och skiva svampen. Fräs korv och svamp i litet matfett. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan.
Vispa samman grädden med kalvfond, senap och pressad vitlök. Rör ned det i pannan. Låt allt småputtra 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och hackad persilja.
Servera gärna rätten direkt ur traktörpannan och bjud kokt ris eller potatisklyftor och en sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar