lördag 19 september 2020

Mustig fläskfilépanna

MUSTIG FLÄSKFILÉPANNA

Många goda smaker och en fröjd för ögat.

Ca 4 portioner

500 g fläskfilé
salt, peppar
200 g prinskorv
250 g champinjoner
3 dl mellangrädde
1 msk kalvfond
1½ tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosépeppar
hackad persilja


Putsa filén och skär den i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek köttet ca 2 minuter i litet matfett på båda sidorna i en traktörpanna. Ta upp det. Halvera korvarna. Ansa och skiva svampen. Fräs korv och svamp i litet matfett. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan.

Vispa samman grädden med kalvfond, senap och pressad vitlök. Rör ned det i pannan. Låt allt småputtra 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och hackad persilja.

Servera gärna rätten direkt ur traktörpannan och bjud kokt ris eller potatisklyftor och en sallad till.


Foto: Fredrik Birkler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar