KÖTTBULLAR I HET CURRYSÅS
Bjud den här läckra svenskindiska rätten med skivad banan och jordnötter till.
4 portioner
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl crème fraîche
Sås:
2 msk margarin
1 tsk curry
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk koncentrerad kalvfond
1 dl crème fraîche
2 msk mango chutney
½ - 1 sambal oelek
Garnering:
1½ banan
curry
½ - 1 dl jordnötter
Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till en smidig smet. Forma runda bullar. Stek köttbullarna gyllene runtom i litet matfett. Minska värmen och låt dem eftersteka 3 - 5 minuter.
Smält matfettet till såsen i en kastrull tillsammans med curryn. Rör ned mjölet. Späd med mjölk och kalvfond. Låt såsen småkoka under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt crème fraîche, mango chutney och sambal oelek. Låt såsen koka upp på nytt och smaka av den. Häll såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
Skala och skiva bananerna. Stek dem i litet matfett. Strö över litet curry. Garnera köttbullsfatet med bananer, jordnötter och ev färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar