lördag 12 september 2020

Morots- och linssoppa

MOROTS- OCH LINSSOPPA

4 portioner

2 schalottenlökar
2 tsk färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
4 morötter
2 msk rapsolja
500 g passerade tomater
7 dl vatten
2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
2 dl röda linser
1 msk tomatpuré
2 krm sambal oelek
pressad saft av 1 apelsin
salt, svartpeppar

Servering:
bröd
turkisk yoghurt

Garnering:
persilja


Skala och hacka lök, ingefära och vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Fräs grönsakerna i en gryta med olja ca 3 minuter. Tillsätt tomat, vatten, buljongtärningar, linser, tomatpuré och sambal oelek. Rör om och koka upp. Låt soppan koka under lock ca 15 minuter.

Smaka av med apelsinsaft, salt och peppar. 

Servera soppan med bröd och en klick yoghurt. Garnera med persilja.



Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar