MOROTS- OCH LINSSOPPA
4 portioner
2 schalottenlökar
2 tsk färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
4 morötter
2 msk rapsolja
500 g passerade tomater
7 dl vatten
2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
2 dl röda linser
1 msk tomatpuré
2 krm sambal oelek
pressad saft av 1 apelsin
salt, svartpeppar
Servering:
bröd
turkisk yoghurt
Garnering:
persilja
Skala och hacka lök, ingefära och vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Fräs grönsakerna i en gryta med olja ca 3 minuter. Tillsätt tomat, vatten, buljongtärningar, linser, tomatpuré och sambal oelek. Rör om och koka upp. Låt soppan koka under lock ca 15 minuter.
Smaka av med apelsinsaft, salt och peppar.
Servera soppan med bröd och en klick yoghurt. Garnera med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar