MARÄNGDESSERT MED CITRONGRÄDDE
Festlig dessert för marängälskare!
4 - 6 portioner
2 äggvitor
1 dl socker
50 g grovriven mandelmassa
Citrongrädde:
1 gelatinblad
1½ dl vispad grädde
2 äggulor
½ dl florsocker
1 citron
Garnering:
10 physalisbär
Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills sockret har löst sig. Vänd försiktigt ned mandelmassan i marängsmeten och bred ut den i en form med löstagbar botten där du först har lagt ett lager bakplåtspapper. Grädda marängen 45 minuter på andra falsen nedifrån.
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten och vispa grädden. Vispa gulorna med sockret till en luftig smet. Blanda den med grädden och tillsätt saft och skal av citron. Smält gelatinbladet i sin egen fuktighet på svag värme och rör ned i citrongrädden. Häll citrongrädden i en förvaringslåda med lock och ställ in den i kylen.
Låt marängbotten kallna. Den kan förvaras torrt i 1 - 2 dagar. Bred på grädden alldeles före serveringen och garnera med physalis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar