LAXGRYTA MED CHILIAIOLI
4 portioner
1 gul lök
1 morot
4 potatisar
rivet skal av 1 citron
1 fiskbuljongtärning
3 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
salt, peppar
400 g laxfilé
½ dl hackad dill
250 g räkor med skal
Chiliaioli:
1 dl majonnäs
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Servering:
bröd
Skala lök, morot och potatis. Hacka löken, riv moroten grovt och tärna potatisen. Fräs alltsammans i en gryta med olja. Tillsätt citronskal och buljongtärning och späd med vatten, vinäger och grädde. Koka upp och låt koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i bitar och lägg dem i grytan. Småkoka tills laxen är klar, ca 5 minuter. Strö över dill och skalade räkor.
Chiliaioli:
Blanda majonnäs, olja, pressad vitlök, paprikapulver och cayennepeppar. Servera till grytan tillsammans med bröd.
4 portioner
1 gul lök
1 morot
4 potatisar
rivet skal av 1 citron
1 fiskbuljongtärning
3 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
salt, peppar
400 g laxfilé
½ dl hackad dill
250 g räkor med skal
Chiliaioli:
1 dl majonnäs
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Servering:
bröd
Skala lök, morot och potatis. Hacka löken, riv moroten grovt och tärna potatisen. Fräs alltsammans i en gryta med olja. Tillsätt citronskal och buljongtärning och späd med vatten, vinäger och grädde. Koka upp och låt koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i bitar och lägg dem i grytan. Småkoka tills laxen är klar, ca 5 minuter. Strö över dill och skalade räkor.
Chiliaioli:
Blanda majonnäs, olja, pressad vitlök, paprikapulver och cayennepeppar. Servera till grytan tillsammans med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar