KYCKLINGPICCATA MED TOMATSÅS
4 portioner
3 dl kokt ris
500 g kycklingfilé
3 ägg
150 g riven parmesanost
½ dl vetemjöl
1 msk olja
1 msk smör
½ tsk salt
Tomatsås:
½ zucchini
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk torkad salvia
1 msk flytande honung
1 tsk salt
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Tomatsås:
Fräs zucchini, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10 - 15 minuter. Mixa till en slät sås.
Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa upp äggen lätt och rör ned osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
Servera piccatan med tomatsåsen och ris.
4 portioner
3 dl kokt ris
500 g kycklingfilé
3 ägg
150 g riven parmesanost
½ dl vetemjöl
1 msk olja
1 msk smör
½ tsk salt
Tomatsås:
½ zucchini
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk torkad salvia
1 msk flytande honung
1 tsk salt
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Tomatsås:
Fräs zucchini, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10 - 15 minuter. Mixa till en slät sås.
Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa upp äggen lätt och rör ned osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
Servera piccatan med tomatsåsen och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar