söndag 6 september 2020

Kycklingpiccata med tomatsås

KYCKLINGPICCATA MED TOMATSÅS

4 portioner

3 dl kokt ris
500 g kycklingfilé
3 ägg
150 g riven parmesanost
½ dl vetemjöl
1 msk olja
1 msk smör
½ tsk salt

Tomatsås:
½ zucchini
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk torkad salvia
1 msk flytande honung
1 tsk salt


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 

Tomatsås:
Fräs zucchini, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10 - 15 minuter. Mixa till en slät sås.

Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa upp äggen lätt och rör ned osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.

Servera piccatan med tomatsåsen och ris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar