SOMMARKYCKLING I LÅNGPANNA
Rostade grönsaker, potatis och kyckling med läcker mango chutneysås.
4 portioner
1 grillad kyckling
1 zucchini
2 röda paprikor
2 gula lökar
500 g potatis
3 morötter
salt, peppar
2 msk olivolja
Mango chutneysås:
2 vitlöksklyftor
4 dl crème fraîche
½ dl mango chutney
2 msk persilja
1 msk timjan
Garnering:
persilja och timjan
Servering:
sallad
Sätt ugnen på 200°.
Dela kycklingköttet i mindre bitar. Dela zucchinin på längden och skiva den. Kärna ur och dela paprikorna i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och dela potatis och morötter. Lägg alla grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och blanda med olja. Baka i ugn 15 minuter.
Mango chutneysås:
Skala och finhacka vitlöken. Blanda crème fraîche, mango chutney, persilja, timjan och lök.
Lägg kycklingköttet på grönsakerna. Klicka på såsen och gratinera 15 minuter. Garnera med örter och servera med sallad.
Rostade grönsaker, potatis och kyckling med läcker mango chutneysås.
4 portioner
1 grillad kyckling
1 zucchini
2 röda paprikor
2 gula lökar
500 g potatis
3 morötter
salt, peppar
2 msk olivolja
Mango chutneysås:
2 vitlöksklyftor
4 dl crème fraîche
½ dl mango chutney
2 msk persilja
1 msk timjan
Garnering:
persilja och timjan
Servering:
sallad
Sätt ugnen på 200°.
Dela kycklingköttet i mindre bitar. Dela zucchinin på längden och skiva den. Kärna ur och dela paprikorna i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och dela potatis och morötter. Lägg alla grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och blanda med olja. Baka i ugn 15 minuter.
Mango chutneysås:
Skala och finhacka vitlöken. Blanda crème fraîche, mango chutney, persilja, timjan och lök.
Lägg kycklingköttet på grönsakerna. Klicka på såsen och gratinera 15 minuter. Garnera med örter och servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar