KYCKLINGFRIKADELLER I
MUSTIG TOMATSÅS
Dessa köttbullar görs rätt stora, om du vill ha dem mindre får du justera ned koktiden något.
4 portioner
3 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 äggula
rivet skal av ½ citron
½ dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g kycklingfärs
Tomatsås:
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
2 msk kalvfond
4 dl vatten
1 msk finhackad timjan
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
timjan
rivet citronskal
Servering:
kokt pasta
parmesanost
Tomatsås:
Skala och tärna morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs morötter, lök och vitlök blanka och smidiga utan att de får färg. Tillsätt tomater, kalvfond, vatten och örter. Låt sjuda under lock 25 - 30 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Rör ihop ströbröd och grädde och låt svälla någon minut. Skala och riv vitlöksklyftorna. Tillsätt ägg, riven vitlök, rivet citronskal, persilja, salt och peppar. Lägg ned färsen och rör om noga. Forma köttbullar, ca 2½ cm i diameter. Lägg köttbullarna i såsen och sänk värmen. Låt sjuda ca 15 minuter under lock. Vänd en gång.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera frikadellerna i sin tomatsås tillsammans med pasta och riven parmesan. Garnera med timjan och rivet citronskal.
MUSTIG TOMATSÅS
Dessa köttbullar görs rätt stora, om du vill ha dem mindre får du justera ned koktiden något.
4 portioner
3 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 äggula
rivet skal av ½ citron
½ dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g kycklingfärs
Tomatsås:
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
2 msk kalvfond
4 dl vatten
1 msk finhackad timjan
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
timjan
rivet citronskal
Servering:
kokt pasta
parmesanost
Tomatsås:
Skala och tärna morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs morötter, lök och vitlök blanka och smidiga utan att de får färg. Tillsätt tomater, kalvfond, vatten och örter. Låt sjuda under lock 25 - 30 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Rör ihop ströbröd och grädde och låt svälla någon minut. Skala och riv vitlöksklyftorna. Tillsätt ägg, riven vitlök, rivet citronskal, persilja, salt och peppar. Lägg ned färsen och rör om noga. Forma köttbullar, ca 2½ cm i diameter. Lägg köttbullarna i såsen och sänk värmen. Låt sjuda ca 15 minuter under lock. Vänd en gång.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera frikadellerna i sin tomatsås tillsammans med pasta och riven parmesan. Garnera med timjan och rivet citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar