ÄPPELMUMS
4 portioner
3 äpplen
4 + 2 msk socker
½ dl vatten
2 msk smör
6 msk skorpmjöl
1 tsk malen kanel
3 dl vispgrädde
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Lägg dem i en kastrull med 4 msk socker samt vattnet. Koka äpplena mjuka och låt svalna.
Smält smöret och resten av sockret i en stekpanna. Lägg i kaksmulorna och låt allt steka samman. Krydda med kanel och låt svalna.
Vispa grädden fluffig men inte för hård. Varva äppelmos, grädde och kaksmulor i glas och servera genast.
4 portioner
3 äpplen
4 + 2 msk socker
½ dl vatten
2 msk smör
6 msk skorpmjöl
1 tsk malen kanel
3 dl vispgrädde
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Lägg dem i en kastrull med 4 msk socker samt vattnet. Koka äpplena mjuka och låt svalna.
Smält smöret och resten av sockret i en stekpanna. Lägg i kaksmulorna och låt allt steka samman. Krydda med kanel och låt svalna.
Vispa grädden fluffig men inte för hård. Varva äppelmos, grädde och kaksmulor i glas och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar