KRÄMIG RISOTTO MED CHAMPINJONER,
SPENAT OCH RÖKT SKINKA
4 portioner
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 dl grötris
1 dl vitt matlagningsvin
100 g fryst bladspenat
70 g Grana Padano parmesan
salt, svartpeppar
150 g champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
100 g rökt skinka
Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm. Fräs vitlöken i olja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt riset och fräs någon minut under omrörning. Häll på vinet och låt det koka in i riset. Sänk värmen och späd med buljongen, litet i taget. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna. Vänd ned spenaten med det sista av buljongen och därefter den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
Stek svampen i smör, vitlök och timjan på hög värme till fin färg. Stek hastigt skinkskivorna på hög värme i samma panna. Servera risotton med svampen och skinkan.
SPENAT OCH RÖKT SKINKA
4 portioner
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 dl grötris
1 dl vitt matlagningsvin
100 g fryst bladspenat
70 g Grana Padano parmesan
salt, svartpeppar
150 g champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
100 g rökt skinka
Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm. Fräs vitlöken i olja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt riset och fräs någon minut under omrörning. Häll på vinet och låt det koka in i riset. Sänk värmen och späd med buljongen, litet i taget. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna. Vänd ned spenaten med det sista av buljongen och därefter den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
Stek svampen i smör, vitlök och timjan på hög värme till fin färg. Stek hastigt skinkskivorna på hög värme i samma panna. Servera risotton med svampen och skinkan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar