söndag 6 september 2020

Chokladmousse med kolagömma

CHOKLADMOUSSE MED KOLAGÖMMA

Perfekt dessert som kan göras färdig dagen före. Bara att plocka fram ur kylen och garnera när det är dags för servering.

8 portioner

Kola:
2 dl socker
2 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
4 tsk siktad kakao

Chokladmousse:
300 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
4 äggulor

Garnering:
2 klyftade passionsfrukter


Blanda samtliga ingredienser till kolan i en kastrull. Låt koka sakta 25 - 30 minuter. Fördela kolan i glas eller portionsskålar och låt stå kallt ca 3 timmar.

Dela chokladen och smält över vattenbad. Vispa grädden hårt. Vänd ned äggulorna i grädden och rör om. Rör ned chokladen och blanda om. Låt moussen stelna i kylen minst 1 timme.

Toppa med spritsad kolasås och låt stå en stund. Garnera med passionsfrukt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar