CHOKLADMOUSSE MED KOLAGÖMMA
Perfekt dessert som kan göras färdig dagen före. Bara att plocka fram ur kylen och garnera när det är dags för servering.
8 portioner
Kola:
2 dl socker
2 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
4 tsk siktad kakao
Chokladmousse:
300 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering:
2 klyftade passionsfrukter
Blanda samtliga ingredienser till kolan i en kastrull. Låt koka sakta 25 - 30 minuter. Fördela kolan i glas eller portionsskålar och låt stå kallt ca 3 timmar.
Dela chokladen och smält över vattenbad. Vispa grädden hårt. Vänd ned äggulorna i grädden och rör om. Rör ned chokladen och blanda om. Låt moussen stelna i kylen minst 1 timme.
Toppa med spritsad kolasås och låt stå en stund. Garnera med passionsfrukt.
Perfekt dessert som kan göras färdig dagen före. Bara att plocka fram ur kylen och garnera när det är dags för servering.
8 portioner
Kola:
2 dl socker
2 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
4 tsk siktad kakao
Chokladmousse:
300 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering:
2 klyftade passionsfrukter
Blanda samtliga ingredienser till kolan i en kastrull. Låt koka sakta 25 - 30 minuter. Fördela kolan i glas eller portionsskålar och låt stå kallt ca 3 timmar.
Dela chokladen och smält över vattenbad. Vispa grädden hårt. Vänd ned äggulorna i grädden och rör om. Rör ned chokladen och blanda om. Låt moussen stelna i kylen minst 1 timme.
Toppa med spritsad kolasås och låt stå en stund. Garnera med passionsfrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar