KRÄMIG KYCKLINGFILÉ MED SVAMP
OCH RUCOLA
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
150 g svamp, t ex ostronskivling
1 dl vitt vin
1 msk äppelcidervinäger
4 dl vispgrädde
salt, peppar
oregano
1 msk maizenaredning
3 dl valfri pasta
1 dl svarta oliver
70 g rucola
200 g pärltomater
Servering:
parmesanost
Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kycklingen i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och svamp som delats i bitar och fräs ett par minuter till. Tillsätt vin och vinäger och låt vinet koka in. Häll på grädden och koka ihop 10 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano och red av såsen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Koka pastan och låt den rinna av. Blanda ned oliver, rucola och delade tomater i kycklingsåsen. Vänd ned pastan och servera med riven parmesanost.
OCH RUCOLA
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
150 g svamp, t ex ostronskivling
1 dl vitt vin
1 msk äppelcidervinäger
4 dl vispgrädde
salt, peppar
oregano
1 msk maizenaredning
3 dl valfri pasta
1 dl svarta oliver
70 g rucola
200 g pärltomater
Servering:
parmesanost
Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kycklingen i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och svamp som delats i bitar och fräs ett par minuter till. Tillsätt vin och vinäger och låt vinet koka in. Häll på grädden och koka ihop 10 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano och red av såsen. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Koka pastan och låt den rinna av. Blanda ned oliver, rucola och delade tomater i kycklingsåsen. Vänd ned pastan och servera med riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar