tisdag 15 september 2020

Köttfärspaj med svamp

KÖTTFÄRSPAJ MED SVAMP

4 portioner

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g köttfärs
2 msk smör, 1 + 1
1 gul lök
300 g kantareller eller
annan svamp
½ dl hackad dill

Äggstanning:
3 ägg
1 dl crème fraîche
1 dl mjölk
salt, peppar


Sätt ugnen på 225°.

Pajdeg:
Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå i kylen 30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 minuter.

Fyllning:
Stek färsen smulig i en stekpanna med 1 msk smör. Skala och hacka löken. Ansa kantarellerna. Stek lök och kantareller tills de börjar få färg i en stekpanna med 1 msk smör. Tillsätt pressad vitlök och dill. Lägg färs och svampfräs i pajskalet.

Äggstanning:
Vispa samman ägg, crème fraîche, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 35 minuter.



Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar